Πρώην αρχηγός της Αστυνομίας: Συκοφαντικά και αβάσιμα κατασκευάσματα

Μηνύσεις για το δημοσίευμα που μιλά για συγκάλυψη υπόθεσης που αφορούσε συγγενικό πρόσωπο του Τάκη Θεοδωρικάκου, προαναγγέλλει και ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης

Για «καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα» κάνει λόγο ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο ίδιος παρενέβη για να συγκαλυφθεί υπόθεση που αφορούσε συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, πριν δύο χρόνια.

Παράλληλα προαναγγέλλει μηνύσεις κατά των εμπνευστών του δημοσιεύματος.
Η ανακοίνωσή του: «Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

Ευτυχώς όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

Πρόκειται για αθλιότητες!

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του.

Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη.

Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».