Καλαμάτα: Συνελήφθη ο 38χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο 38χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος που έκλεισε το δρόμο στο θύμα και ενδεχομένως να ήταν και το πρόσωπο που τον πυροβόλησε.

Ο καταζητούμενος για τη δολοφονία είχε βρει καταφύγιο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια συγγενικού προσώπου του 50χρονου Έλληνα, που είχε συλληφθεί για υπόθαλψη εγκληματία. Το είχε νοικιάσει με στοιχεία ενός άλλου ατόμου, που επίσης συνελήφθη από τους αστυνομικούς, στην πρωινή επιχείρηση.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε το θύμα στο πόδι με αποτέλεσμα ο 47χρονος να υποστεί ρήξη της αρτηρίας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Πίσω από τη δολοφονική επίθεση της περασμένης Παρασκευής (20.01.2023) η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ ο 47χρονος «Αμερικανός» ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στην επόμενη εικόνα βλέπουμε τον 38χρονο που συνελήφθη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία προ ημερών, ανέφερε πως η υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου «Αμερικάνου», όπως ήταν γνωστός, εξιχνιάστηκε και πως οι Αρχές αναζητούσαν τον 38χρονο.

Για τη δολοφονία του άνδρα έχει συλληφθεί ήδη ένας 22χρονος Έλληνας.

Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, από την εμπεριστατωμένη έρευνά της φάνηκε ότι οι δύο δράστες περίμεναν τον 47χρονο μετά από «ραντεβού» που είχε δοθεί.

Ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Καλαμάτα: Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση στην Καλαμάτα

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δυο φερόμενοι ως δράστες, είχαν ραντεβού το πρωί της περασμένης Παρασκευής με το 47χρονο θύμα, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ύδρας στο κέντρο της Καλαμάτας.

Εκεί ο 38χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος επέβαινε σε ΙΧ μαζί με τον 22χρονο κατηγορούμενο, κατέβηκε από το όχημα και διαπληκτίστηκε με το θύμα που βρισκόταν στη μηχανή του. Αρχικά τον γρονθοκόπησε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε με πιστόλι μια φορά στο πόδι.

Καλαμάτα: Δύο Έλληνες βοήθησαν μετά τη δολοφονική επίθεση

Στα δικαστήρια βρέθηκαν πάντως και δύο Έλληνες 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.