Σύλληψη τριών ατόμων για την επίθεση κατά μαθητών σε Λύκειο της Νέα Ιωνίας

Σε συλλήψεις για το άγριο επεισόδιο επίθεσης εξωσχολικών εναντίον μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, στη Νέας Ιωνίας, προχώρησε η Αστυνομία την Τρίτη (24/1)

Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στη σύλληψη ενός Έλληνα και δυο νεαρών αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο επίσης αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα εκτυλίχθηκαν για τα «μάτια» μιας κοπέλας, με την έναρξη του περιστατικού να τοποθετείται, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Τότε ένας από τους συλληφθέντες μπήκε στο λύκειο της Νέας Ιωνίας, και ρώτησε μαθητή, πού μπορεί να βρει ένα συγκεκριμένο άτομο αναφέροντας το όνομά του. Όταν ο μαθητής του απάντησε πως δεν γνώριζε, εκείνος άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

Ακολούθησε το χθεσινό σκηνικό με την άγρια συμπλοκή, και την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση δυο κοριτσιών, η ομάδα των εξωσχολικών που επιτέθηκαν στους μαθητές αποτελούταν από 15 με 20 άτομα, ηλικίας περίπου από 16 έως 20 ετών.

«Κάποιοι μαθητές μου είπαν ότι για όλα φταίνε δύο μαθήτριες, οι οποίες έχουν φιλικές σχέσεις και γνωρίζουν κάποιους από την ομάδα των εξωσχολικών» τόνισε στην ΕΡΤ η υποδιευθύντρια του Λυκείου.

Συνολικά αναζητούνται, άλλοι έξι μαθητές. Όλοι οι μέχρι στιγμής συλληφθέντες κατηγορούνται για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων.

«Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στη περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για την συμπλοκή» τόνισε ο ένας μαθητής.

«Εγώ ας πούμε που ήμουν μπροστά είδα άτομα να πηγαίνουν με μαχαίρια σε παιδιά γυμνασίου» τόνισε μια μαθήτρια.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δράστες που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι.

Παράλληλα, τέσσερις από τους φερόμενους ως δράστες, προσέγγισαν άλλον μαθητή της Β’ Λυκείου και τον ρώτησαν αν ήξερε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά, τότε τον χτύπησαν με κουτουλιά στο κεφάλι και με γροθιά στο δεξί του μάτι. Στην προσπάθειά του να προστατευτεί, βγήκε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.