Αλβανός προσποιείται ότι είναι αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. και ελέγχει μοτοσικλετιστές – Βίντεο ντοκουμέντο

O νεαρός Αλβανός, ανέβασε το βίντεο στα social media

Σκηνοθέτησε “μπλόκο” της ΔΙ.ΑΣ. σε κεντρικό δρόμο, ενώ είχε συνεργό που κατάγραφε τους υποτιθέμενους ελέγχους διερχόμενων μοτοσικλετιστών.

Ο νεαρός Αλβανός, προσποιήθηκε αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. και ζητούσε προσωπικά έγγραφα από τους διερχόμενους οδηγούς, δήθεν προς έλεγχο. Την τραγική πράξη δε δίστασε να ανεβάσει στα social media με περίσσια περηφάνια, αγνοώντας προφανώς τι προβλέπει ο Νόμος για αυτές τις υποθέσεις.

Ποινές φυλάκισης για αντιποίηση Αρχής – Άρθρο 175 – Ποινικός Κώδικας

Όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για την αντιποίηση της άσκησης δικηγορίας, καθώς επίσης και για την αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού ή άλλης θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα.

Σημειώσεις επί του νόμου

Προσοχή: Από 1η Ιουλίου 2019 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019)Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 33 του Ν. 2172/1993, «η ποινή του θανάτου καταργείται. Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται για ορισμένη αξιόποινη πράξη αποκλειστικών η ποινή του θανάτου, νοείται ότι απειλείται η ποινής της ισόβιας κάθειρξης. Αν η ποινή του θανάτου προβλέπεται διαζευκτικώς με άλλη ποινή, νοείται ότι απειλείται μόνο η τελευταία».

Δείτε το επίμαχο βίντεο που εξασφάλισε το Policenews: