Ο ψευτογιατρός έλεγε ότι ο Γερμανός έκανε θεραπείες στη βασίλισσα Ελισάβετ και σε διάσημους ηθοποιούς

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του νέου «ψευτογιατρού» και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη σε βάρος δεκάδων ασθενών

Ο 66χρονος Έλληνας φυσιοθεραπευτής (ψευτογιατρός) δεν δίσταζε μάλιστα να υπόσχεται «πρωτοποριακές» θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, με πέντε από αυτούς τους ασθενείς να έχουν καταλήξει.

«Θα τον βρω, μόνος μου. Θα τον τσακίσω…». Με αυτά τα λόγια είχε ολοκληρώσει το τηλεφώνημα του σε μια μητέρα ασθενή, που λάμβανε θεραπεία από τον 66χρονο ψευτογιατρό, Διονύση Τριανταφύλλου, ένας άγνωστος άνδρας το καλοκαίρι του 2018.

Είχε καλέσει με απόκρυψη και αφού ρώτησε τη γυναίκα αν ακολουθούσε και εκείνη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, ζήτησε και έμαθε τη διεύθυνση του σπιτιού του 66χρονου.

Όταν η γυναίκα του ανέφερε ότι είχε εξαπατηθεί και του πρότεινε να συναντηθεί με το δικηγόρο της, αυτός ξεκαθάρισε ότι είχε σκοπό να επισκεφτεί ο ίδιος τον φυσιοθεραπευτή και να λύσει τις διαφορές του.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ένα από τα θύματα του απατεώνα γιατρού, που δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές. Από τις έως τώρα καταθέσεις, θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ασθενείς που έπεσαν στα “δίχτυα” του 66χρονου, καθώς η αστυνομία δεν κατάφερε να διασταυρώσει τα στοιχεία τους κατά την προανάκριση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δόθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία του ψευτογιατρού και τα στοιχεία ταυτότητας του. Οι αρχές, εκτιμούν πως με τη δημοσιοποίηση, περισσότερα άτομα θα αναγνωρίσουν το πρόσωπο του φυσιοθεραπευτή.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί, ότι έχουν εξαπατηθεί συνολικά 15 άνδρες και γυναίκες.

Ο «Denis» και ο Γερμανός γιατρός της βασίλισσας Ελισάβετ

Ως… «DENIS», αποκαλούσαν τον 66χρονο Διονύση Τριανταφύλλου, όσοι τον συναντούσαν κατά τη διαμονή του στην Γερμανία.

Εκεί ταξίδευαν, μαζί του με δικά τους έξοδα οι ασθενείς, για να υποβληθούν σε δήθεν «απαραίτητες» εξειδικευμένες εξετάσεις από τον Γερμανό συνεργό του. Ο 72χρονος γενικός ιατρός, που παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος, είχε υποδεχτεί δεκάδες ασθενείς από την Ελλάδα, τους οποίους στη συνέχεια προέτρεπε να ακολουθούν τις οδηγίες του 66χρονου.

Ιδιοκτήτης κλινικής στη πόλη Ostfildern, ανέφερε στις αρχές ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τους παρέπεμψε για άσκοπες εξετάσεις, 17 Έλληνες ανάμεσα στο 2014 και το 2017. Είναι ενδεικτικό ότι η ετικέτα που είχαν τα δήθεν θαυματουργά φιαλίδια, τα οποία αγόραζαν “χρυσά” τα θύματα του φυσιοθεραπευτή, ανέγραφαν πάνω τους ιστοσελίδα, που παρέπεμπε στο ιατρείου του Γερμανού γιατρού.

«Μέσα σε δύο χρόνια θα είναι και πάλι όπως τη γέννησε η μαμά της», είπε σε συγγενή ασθενή του ο ψευτογιατρός, περιγράφοντας τα γιατροσόφια του. Μάλιστα θέλοντας να πείσει την οικογένεια να ταξιδέψει για εξετάσεις στη Στουτγκάρδη, ανέφερε ότι ο Γερμανός συνεργός του, έκανε παρόμοιες θεραπείες στη… Βασίλισσα της Αγγλίας.

«Ο Έλληνας ιατρός έφερνε πάντα μαζί του τους ασθενείς και τα έγγραφα τους και κατόπιν τα έπαιρνε και πάλι μαζί του στην Ελλάδα. Εμείς δεν τηρούσαμε φακέλους. Ο σύζυγος μου παρείχε μόνο συμβουλευτική θεραπεία», ανέφερε στους αστυνομικούς η σύζυγος του 72χρονου Γερμανού. Όταν οι αρχές εντόπισαν κατά τις έρευνες στο ιατρείο του 72χρονου φιαλίδια με άγνωστο σκεύασμα, η γυναίκα είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν το κάνουμε εδώ και χρόνια πλέον». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνεργός του ψευτογιατρού, μένει πλέον μόνιμα στη Νότια Αφρική, σε ιδιόκτητο κτήμα στο Κέιπ Τάουν.

Οι δήθεν πελάτες στο Hollywood

Ακόμα και πελάτες στο… Hollywood είχε ο 72χρονος Γερμανός γιατρός, όπως είπε σε ασθενή του ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής.

Με αυτό τον τρόπο, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, όταν ο 72χρονος αρνήθηκε να εξετάσει την ασθενή στο ιατρείο του, παρά το γεγονός ότι είχαν ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία. Όπως είπε, ο συνεργός του θα πετούσε την επόμενη μέρα για Καλιφόρνια, για να συναντήσει ασθενείς του, που ήταν… δημοφιλείς ηθοποιοί.

Η γυναίκα που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, περιέγραψε στους αστυνομικούς, ότι ο Γερμανός συναντήθηκε με τον ψευτογιατρό σε πάρκινγκ ξενοδοχείου. Εκεί παρέλαβε από τον 66χρονο φυσιοθεραπευτή, έναν… σάκο με χρήματα και του έδωσε ένα κουτί ISOBOX με 300 φιαλίδια. Μάλιστα όταν επέστρεφε στην Ελλάδα, ο ψευτογιατρός, φορούσε μια ζώνη στη μέση για να περάσει τα φιαλίδια από τον έλεγχο του αεροδρομίου.