Μοσχάτο: Δύο στοιχεία «έκαψαν» τη 47χρονη – «Μου ζήτησε να τον βοηθήσω να αυτοκτονήσει»

Μοσχάτο: Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση προφυλάκισης της 47χρονης

Δύο ήταν τα κρίσιμα και καθοριστικά στοιχεία για την απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για την προφυλάκιση της 47χρονης, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου ασφαλιστή μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Το πρώτο στοιχείο αφορά στα δύο βίντεο που τράβηξε η ίδια μέσα από το σπίτι. Η ίδια ακούγεται να λέει στον 50χρονο Νίκο Κομπόγιωργα: «Πού φαγώθηκαν όλα αυτά τα λεφτά; Πήρες από τα παιδιά μου, από τη μάνα μου, αυτοί οι άνθρωποι δεν σου έφταιγαν σε τίποτα. Είμαι αποφασισμένη, θα σε σκοτώσω».

Η ύπαρξη του οπτικοακουστικού υλικού που βρέθηκε στο κινητό της τηλέφωνο διαδραμάτισε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κρίσιμο ρόλο. Το δεύτερο στοιχείο αφορά στην προανακριτική της κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι απομάκρυνε την καρέκλα από τα πόδια του ασφαλιστή που κρεμάστηκε από μονόζυγο.

Η 47χρονη ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει: «Εκείνος μου ζητούσε να τον βοηθήσω να αυτοκτονήσει. Μακάρι να μην πήγαινα ποτέ σε αυτό το σπίτι. Βρέθηκα τη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο». Η απολογία της διήρκησε συνολικά έξι ώρες.

Η δικηγόρος της Κατερίνα Τσιωνα υποστήριξε ότι η καρέκλα δεν διαδραμάτισε κάποιο ουσιαστικό ρόλο: «Ήταν τέτοιο το ύψος του μονόζυγου που δεν έπαιξε κανένα ρόλο η καρέκλα. Το θύμα έριξε το βάρος του μπροστά και αυτοκτόνησε».

Γιατί όμως η 47χρονη τράβηξε βίντεο τον ασφαλιστή; Η κυρία Τσιώνα υποστηρίζει ότι η εντολέας της είχε την αντίληψη ότι θα τον αναγκάσει να πει που βρίσκονται τα χρήματα και θεωρούσε ότι θα είχε μία απόδειξη με τα βίντεο που τράβηξε.

Η κατηγορουμένη υποστήριξε από την αρχή ότι ο ασφαλιστής την εξαπάτησε. Και όχι μόνο την ίδια αλλά και συγγενικά της πρόσωπα. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν και άλλοι πολίτες που δηλώνουν το ίδιο. Η «φούσκα», όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, έσκασε την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή τρεις ημέρες πριν τον απαγχονισμό. Τότε ήταν που άτομα που είχαν εμπιστευτεί τον 50χρονο ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους και αντιλήφθηκαν ότι δε μπορεί να τους τα επιστρέψει.

 

Η Αστυνομία έχει λάβει ήδη μία επίσημη καταγγελία από εταιρία από την οποία φέρεται να είχε υπεξαιρέσει 65 οχήματα.

Την ίδια ώρα, έρευνα γίνεται για να εντοπιστούν τα άτομα που ξυλοκόπησαν τον ασφαλιστή το προηγούμενο διάστημα. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν «πιο παλιές εκχυμώσεις στον αριστερό βραχίονα , στο αριστερό ημιθωράκιο. Στο αριστερό σημείο του λαιμού του έφερε μια γραμμοειδή εκδορά που ίσως προέρχεται από το κορδόνι».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπέρασμα ότι τα «ίχνη» ξυλοδαρμού φέρονται να προήλθαν σε διαφορετικούς χρόνους. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο 50χρονος ασφαλιστής – σύμβουλος επενδύσεων, δεν είχε χτυπηθεί μόνο το Σάββατο (14/1) στο γραφείο του στην Καλλιθέα αλλά και σε προγενέστερο χρόνο (περίπου σε χρονική απόσταση έως 10 ημερών από τον απαγχονισμό).

Κι αν για τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. εικόνα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος άλλος είχε χτυπήσει και γιατί τον ασφαλιστή τις ημέρες πριν τον απαγχονισμό του. Μία εκδοχή –ίσως και η επικρατέστερη- είναι να πρόκειται για άτομα που του είχαν εμπιστευτεί τα χρήματα τους, χωρίς ο 50χρονος να μπορεί να τους τα επιστρέψει και να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον «πιέσουν».