Πώς δρούσε η συμμορία με λεία 1 εκατ. ευρώ – Έβρισκαν τους στόχους μέσω αγγελιών

Όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμορία που «ρήμαζε» σπίτια στην Αττική

Εκτεταμένη ήταν η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το «ξήλωμα» συμμορίας που με το πρόσχημα της ενοικίασης ή αγοράς σπιτιών εισέβαλε σε οικίες και προχωρούσε σε κλοπές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ οι αρχικές προσαγωγές ήταν τουλάχιστον 15.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έκαναν έρευνες σε δεκάδες σπίτια και «καβάτζες», παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν σε όλη την Αττική, ενώ η λεία τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι μετά από ραντεβού που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους, στο οποίο παρουσιάζονταν ως αγοραστές, έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινούσαν από το πρωί διαβάζοντας αγγελίες για ενοικιάσεις ή πωλήσεις σπιτιών, παίρνανε στη συνέχεια τηλέφωνο και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν ακόμα και αν ο πωλητής ήταν μόνος του.

Η δράση τους, φέρεται να διαρκή πάνω από ένα χρόνο, ενώ δυο- τρία άτομα, ήταν εκείνα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που έδιναν τις εντολές.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων των αστυνομικών εντοπίστηκαν κοσμήματα και 30.000 ευρώ. Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κάνναβη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν πληροφορίες για την δράση των μελών της οργάνωσης, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο.

Κατάφεραν μέσα από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων να οδηγηθούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ενώ κάποιες από τις σημερινές συλλήψεις έγιναν επ’ αυτοφώρω.

Όπως προέκυψε είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υποψήφιο θύμα τους στη Μεταμόρφωση, κλείνοντας ραντεβού για κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι ωστόσο συνελήφθησαν πριν φτάσουν.