«Περιπολία» χούλιγκαν στη Νίκαια – Άγριες επιθέσεις και μία σύλληψη στην Κηφισιά

Επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα στη Νίκαια – Πως έδρασε η συμμορία των χούλιγκαν 

«Περιπολία» από ομάδα χούλιγκαν απασχόλησε την Αστυνομία στη Νίκαια. Το απόγευμα της 10ης Ιανουαρίου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 23χρονο που εντοπίστηκε στην περιοχή της Κηφισιάς, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερις συνεργοί του.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε φερόμενοι ως δράστες έκλεισαν ραντεβού μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, με σκοπό να κάνουν «περιπολία» για τον εντοπισμό «αντίπαλων» οπαδών. Συναντήθηκαν το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου έξω από γήπεδο στο Περιστέρι, επιβιβάστηκαν σε οχήματα και κινήθηκαν προς την περιοχή της Νίκαιας. Εκεί, προέβησαν σε δύο διαδοχικές επιθέσεις με οπαδικό υπόβαθρο:

Αρχικά προσέγγισαν πεζοί, με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, 29χρονο , εξυβρίζοντας τον χρησιμοποιώντας οπαδικές εκφράσεις και στη συνέχεια του κατάφεραν χτυπήματα με καρέκλα, προκάλεσαν φθορές στο δίκυκλο του και κατά τη διαφυγή τους του αφαίρεσαν τσαντάκι που περιείχε προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα, πλησίασαν με τον ίδιο τρόπο 37χρονο, τον οποίο ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζει, τον εξύβρισαν, του επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας και ένας εκ των δραστών τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στην ωμοπλάτη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.