Μαρούσι: Έκρηξη σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού – Ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά και ΙΧ

Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε σήμερα τα ξημερώματα (12/1) την περιοχή του Αμαμουσίου. Συγκεκριμένα, άγνωστα άτομα τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού επί της οδού Αναβρύτων (δεν λειτουργεί), με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο, καθώς και σε παρακείμενες επιχειρήσεις, κατοικίες, αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Μάλιστα, προσέγγισαν μετά τις 03:00 τα ξημερώματα το σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού και τοποθέτησαν τον εν λόγω μηχανισμό.

Η πυροδότηση έγινε λίγο πριν από τις 03:45, με την ισχυρή έκρηξη να γίνεται αντιληπτή σε αρκετές περιοχές. Σε κοντινό σημείο στεγαζόταν οπλοπωλείο το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ φθορές προκλήθηκαν σε παρακείμενη καφετέρια, σε γειτονικές πολυκατοικίες και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική, αλλά και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί η μέθοδος με την οποία έδρασαν τα άγνωστα άτομα.