Άγιος Παντελεήμονας: 1,5 μήνα μετά την αποφυλάκιση απήγαγε την 32χρονη

Άγιος Παντελεήμονας: Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε εμμονή με την γυναίκα από τη Βουλγαρία (πρώην σύντροφό του) και έτσι μετά την αποφυλάκισή του σχεδίασε την αρπαγή της

Μόλις ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκισή του ο 35χρονος Αιγύπτιος άρπαξε την 32χρονη, τη «φυλάκισε» σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα και τη βίασε, σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος βγήκε από τη φυλακή στις 24 Νοεμβρίου 2022. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε εμμονή με την γυναίκα από τη Βουλγαρία (πρώην σύντροφό του) και έτσι μετά την αποφυλάκισή του σχεδίασε την αρπαγή της.

Στις 6 Ιανουαρίου την άρπαξε ενώ εκείνη περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας και την κλείδωσε –για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο- στο ίδιο σπίτι της οδού Αχαρνών. Τρεις ημέρες μετά η 32χρονη κατάφερε να δραπετεύσει και να εμφανιστεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Αιγύπτιο έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει και του πέρασαν χειροπέδες. Τον οδήγησαν στον Ανακριτή για αρπαγή και βιασμό και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 13 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί ξανά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2022. Τότε είχε αρπάξει το θύμα από το σπίτι όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο Γαλάτσι. Την οδήγησε στο σπίτι του, όπου ταμπουρώθηκε απειλώντας ότι θα ανατινάξει το διαμέρισμα με υγραέριο. Για τη σύλληψη του δράστη είχε χρειαστεί η παρέμβαση πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ και διαπραγματευτή της Αστυνομίας.

Ο 35χρονος είχε βιντεοσκοπήσει το ξυλοδαρμό της 32χρονης πρώην συντρόφου του, αναρτώντας το βίντεο στα social media. «Έμπλεξες με λάθος άτομα. Είμαι άντρας, είμαι άντρας, είμαι άντρας. Δεν είμαι γυναίκα. Έμπλεξες με άντρα», φερόταν να φωνάζει στο βίντεο.

Ο Αιγύπτιος είχε συλληφθεί και είχε κριθεί προφυλακιστέος. Έμεινε στη φυλακή για σχεδόν 11 μήνες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, σχεδιάζοντας την αρπαγή της γυναίκας με την οποία είχε εμμονή.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο 35χρονος-Τα νομικά κενά

Για τα νομικά κενά που οδήγησαν στην επανάληψη της φρίκης στον Άγιο Παντελεήμονα που βίωσε η 32χρονη μιλάει ο δικηγόρος της.

Τα νομικά κενά που οδήγησαν στην επανάληψη της φρίκης στον Άγιο Παντελεήμονα που βίωσε η 32χρονη στα χέρια ενός 35χρονου που την κρατούσε φυλακισμένη και τη βίαζε για τρεις μέρες, ανέλυσε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Δώσαμε αγώνα δρόμου τότε, όλη την περίοδο της ανάκρισης, προκειμένου να μπορέσουμε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Οι εικόνες που είχαμε δει τότε ήταν δραματικές. Το ευχάριστο αν θέλετε της υπόθεσης και το τυχερό στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι ακριβώς είχε προλάβει τότε να υπάρχει το βίντεο.»

Μάλιστα, σημείωσε πως «πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στις οποίες έχουμε πολλές μορφές ενδοοικογενειακής και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν μια ακραία περίπτωση στην οποία υπήρχε συγκεκριμένο βίντεο. Δυστυχώς, όταν έφτασε η ώρα του δικαστηρίου και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο η πολιτεία πρέπει να λάβει μέριμνα, το θύμα δεν είχε τη δυνατότητα να έχει συνήγορο υπεράσπισης στο ακροατήριο.»

Όπως εξήγησε ο κ. Γώγος δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, καθώς δεν μπορούσε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στο δικαστήριο έμεινε ανυπεράσπιστη, πήγε μόνη της.

«Το δικαστήριο κατέληξε σε μια ποινή με αναστολή στην έφεση, με αποτέλεσμα ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος. Καλώς κακώς αυτό είναι κάτι το οποίο θα κρίνουν τα δικαστήρια. Το ζήτημα είναι όμως ότι 1,5 μήνα μετά το δικαστήριο, ο συγκεκριμένος δράστης κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του θύματος, έχει επαναλάβει τις πράξεις του δεσμεύοντας την, βάζοντας μέσα στο σπίτι και σύμφωνα με την καταγγελία της έχει προβεί σε βιασμό σε αυτήν και αρπαγή μέσα σε τρεις μέρες μέσα στο σπίτι. Όταν κατάφερε να αφεθεί ελεύθερη, πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό».

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι ο 35χρονος έχει καταδικαστεί, η ποινή του είναι 7 έτη και χορηγήθηκε αναστολή στην έφεση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος.

«Το κρίσιμο κατά τη δική μου νομική άποψη είναι ότι η ποινή, με βάση και το αποδεικτικό υλικό, το οποίο όλοι έχουμε δει, σίγουρα κατ’ εμέ είναι ιδιαιτέρως μικρή» είπε.

Και προσέθεσε: «Αυτή είναι και η μόνιμη ανησυχία των ανθρώπων οι οποίοι πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής οποιαδήποτε μορφής επίθεσης. Αυτό είναι το θέμα, να υπάρχει ένα νομικό σύστημα το οποίο να προστατεύει αυτόν ο οποίος έχει πέσει θύμα. Αν είναι να καταθέσω μια καταγγελία και την επόμενη μέρα έχω τα ίδια αποτελέσματα, τότε τι νόημα έχει να προσφύγουν στα δικαστήρια;»

Όσον αφορά στην 32χρονη είπε: «Σε κάθε περίπτωση θα μιλήσω γενικά λέγοντας ότι τα θύματα ενδοοικογενειακής είναι τα πρώτα, τα οποία καταλήγουν να προσπαθήσουν να άρουν τις συνέπειες και να προστατέψουν το θύτη. Δυστυχώς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιος ο οποίος προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις θα ξανακάνει τα ίδια. Άρα αν έχω πέσει θύματα οικογενειακής, το πρώτο πράγμα το οποίο έχω να κάνω είναι να καταγγείλω και να σηκωθώ να φύγω. Όχι να επαναλάβω οποιαδήποτε συμπεριφορά ή σχέση με το πρόσωπο με το οποίο με έχει χτυπήσει».