Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε το θρίλερ με το ακέφαλο πτώμα – Τα 2 σενάρια

Στην εξιχνίαση δολοφονίας 33χρονου Ιρανού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, μετά την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., δράστες του εγκλήματος είναι δύο Ιρακινοί, ηλικίας 39 και 53 ετών, ο πρώτος εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ο δεύτερος έχει διαφύγει από τη χώρα και αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ο 33χρονος, το απόγευμα της 15-08-2020, είχε μεταβεί με τους δράστες, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, στο χωριό Καλύβες, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους οικείους του.

Τελικά, χάρη στην έρευνα, τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν αλλά και την επικοινωνία με υπηρεσίες του εξωτερικού, ταυτοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι ως οι δράστες της ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τον 53χρονο, ο οποίος είχε ήδη διαφύγει στη χώρα καταγωγής του, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Θεσσαλονίκη: Τα δύο σενάρια για το κίνητρο της δολοφονίας

Το θύμα διέμενε στην χώρα μας με την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, περίπου τρία χρόνια. Παράλληλα διατηρούσε ερωτική σχέση με γυναίκα κουρδικής καταγωγής, η οποία διέμενε μόνιμα στο Βέλγιο. Οι συγγενείς της ερωμένης του είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους γι’ αυτή την σχέση, ενώ δεν είχαν διστάσει να διατυπώσουν απειλές για την ζωή του.

Ως προς το κίνητρο της δολοφονίας, εξετάζονται δύο σενάρια. Είτε σχετίζεται με τις παράνομες δραστηριότητες των δραστών και του θύματος στον χώρο της διακίνησης μεταναστών, είτε συνδέεται με την ερωτική σχέση που διατηρούσε ο 33χρονος την γυναίκα κουρδικής καταγωγής. Στην δεύτερη περίπτωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αδελφοί της συντρόφου του, που διαμένουν στο εξωτερικό, να διέταξαν την δολοφονία του λόγω της παράνομης αυτής σχέσης. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει προκύψει εμπλοκή τους στην υπόθεση.