Βέροια: Το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης περιμένουν οι Αρχές για την 29χρονη παιδοκτόνο

H 29χρονη παιδοκτόνος από τη Βέροια δέχτηκε μια σειρά από πιεστικές ερωτήσεις στο φράγμα του Αλιάκμονα και κάποια στιγμή έσπασε εχθές (9/1/2023) και ομολόγησε

Παραδέχτηκε πως το προηγούμενο διάστημα έλεγε ψέματα και πως δεν προκάλεσε η ίδια το τραγικό τέλος του βρέφους.

Παραδέχτηκε πως ήταν εκείνη που πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά και έφυγε από το σημείο προκειμένου το μωράκι να πνιγεί και να παρασυρθεί από τα νερά.

Ήταν δε τόσο απαθής για το έγκλημα που διέπραξε που στα πλάνα από κάμερες ασφαλείας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να μπαίνει η 29χρονη σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και στη συνέχεια να απομακρύνεται αδιάφορη.

Η αναπαράσταση στο φράγμα του Αλιάκμονα κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr. Η 29χρονη αρχικά κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος όμως η στάση της άλλαξε, όταν οι αστυνομικοί της ζητούσαν να περιγράψει με λεπτομέρεια την κάθε κίνηση που έκανε εκείνο το βράδυ.

Η επόμενη ημέρα στις φυλακές

Η επόμενη ημέρα για την 29χρονη θα κριθεί από ένα ιατρικό πόρισμα. Συγκεκριμένα, το επόμενο πράγμα που περιμένουν οι Αρχές είναι το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τους ειδικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βέροιας.

Μόλις πάρουν το επίσημο έγγραφο με τη γνωμάτευση των επιστημόνων, θα αποφασίσουν πού θα μεταφερθεί η κατηγορούμενη. Εάν η γνωμάτευση αναφέρει ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, τότε η 29χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή εκεί υπάρχει ψυχιατρική κλινική.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα μεταφερθεί σε γυναικείες φυλακές που δεν έχουν τέτοιου είδους κλινική, με επικρατέστερο σενάριο να είναι η μεταφορά της στις φυλακές του Ελαιώνα.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνιος Μπιδέρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό στη δικογραφία να προστεθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία αναμένεται σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό για το ζήτημα του καταλογισμού”.