Κως: Νέα περιπετειώδης σύλληψη δουλέμπορου από λιμενικούς

Νέα περιπετειώδης καταδίωξη μεταξύ λιμενικών και δουλεμπόρων, σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κω. Μάλιστα, οι διακινητές αποπειράθηκαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου απάντησε με πυρά

Το βράδυ της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε ταχύπλοο φορτωμένο με αλλοδαπούς, προς τις ακτές της θαλάσσιας περιοχής “ΘΕΡΜΑ” της νήσου Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων κάλεσε το ταχύπλοο να σταματήσει. Αντί αυτού άλλαξε πορεία κινούμενο προς τις τουρκικές ακτές προκειμένου να διαφύγει, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την διάρκεια της οποίας το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γεγονός που ανάγκασε το πλήρωμα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να προβεί σε ρίψη προειδοποιητικών βολών, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου.

Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά την ακινητοποίηση του ταχυπλόου προχώρησαν στην σύλληψη ενός αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των άλλων δεκαέξι αλλοδαπών επιβαινόντων.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Σημειώνεται ότι στις 4 Ιανουαρίου σημειώθηκε ξανά περιπετειώδης καταδίωξη διακινητών μεταναστών με πυροβολισμούς, και πάλι ανοιχτά της Κω.