Βασίλης Τόπαλος: Ερευνάται ανθρωποκτονία από πρόθεση

Συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δικαστικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρξε ανθρωποκτονία από πρόθεση

Τις απαντήσεις για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, εξακολουθεί να αναζητά η δικαιοσύνη.

Ο νεαρός πυγμάχος στις 16 Δεκεμβρίου έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε γυμναστήριο όπου βρισκόταν στην Καλλιθέα και μερικές ημέρες αργότερα, έφυγε από τη ζωή καθώς δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει από την πολύ σοβαρή κατάσταση στην οποία είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο. Τα αίτια θανάτου του νεαρού πρωταθλητή Ευρώπης αναζητά η δικαιοσύνη, με τη δικαστική έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open», ερευνάται πλέον το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, ήτοι να έχει υπάρξει ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, την υπόθεση ερευνά ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος εξετάζει την πιθανότητα να υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Για την υπόθεση, ως τώρα, στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ έχουν δώσει καταθέσεις 14 άτομα, ενώ σημαντικά θα είναι τα ευρήματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Αυτά, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση, θα δώσουν την κατεύθυνση στην έρευνα την οποία επιβλέπει η αθλητική υπερεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου.