Νέα τουρκική πρόκληση με υπερπτήση πάνω από την Κίναρο – Συνεχίζεται η προβοκάτσια στο Αιγαίο

Συνεχίζει να ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς μετά την απόπειρα προβοκάτσιας στο Φαρμακονήσι, μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από ελληνικό νησί

Με τη… φωτιά παίζει καθημερινά η Άγκυρα, η οποία φαίνεται ότι επιθυμεί διακαώς να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Η Ελλάδα διατηρεί την ψυχραιμία της, απαντά όπως πρέπει στις προκλήσεις οι οποίες όμως δεν έχουν τελειωμό. Μετά το σκηνικό προβοκάτσιας που προσπάθησε να στήσει η Τουρκία στο Φαρμακονήσι, ακολούθησε μια ακόμα επιθετική ενέργεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής (6/1), στις 17:00 ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πετώντας στα 19.000 πόδια πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της νήσου Κινάρου. Ήταν μια ακόμα κίνηση που ήρθε σε συνέχεια των διαρκών παραβιάσεων και παραβάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε την Πρωτοχρονιά, αλλά και όσων συνεχίζουν να γίνονται στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα τουρκικά αλιευτικά έχουν πλεύσει ξανά στο Φαρμακονήσι, εκεί όπου υπήρξε το σκηνικό έντασης τις προηγούμενες ώρες.