#BGFA2022: Αυτά είναι τα βραβευμένα εστιατόρια για το 2022 στην Ελλάδα

Για 5η χρονιά, ο κορυφαίος θεσμός BestGreekFoodAwards.com, βράβευσε τους κορυφαίους από κάθε κατηγορία σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην κατηγορία ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, διακρίθηκαν 8 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα που έχουν συγκεντρώσει τις κορυφαίες κριτικές από το σύνολο των επισκεπτών που δοκίμασαν τα πιάτα τους.

Ας τους γνωρίσουμε πιο κάτω αναλυτικά:

REMATAKI/Σάμος

Βρίσκεται στο Πυθαγόρειο της Σάμου, πάνω ακριβώς στο κύμα. Η όμορφη τοποθεσία, το ευγενικό προσωπικό και οι δεκάδες επιλογές σε γεύσεις, το έκαναν γρήγορα στέκι για τουρίστες και ντόπιους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι ξεχωριστό.

Περιοχή: Σάμος

Διεύθυνση: Πυθαγόρειο, 83 103

Τηλ.: 22730 105090

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Facebook page: Remataki restaurant Pythagoreio

Instagram page: remataki.restaurant

Από τη Σάμο στο κέντρο της Αθήνας και στο πολυβραβευμένο “LIONDI” της Μακρυγιάννη!

LIONDI/Αθήνα

Με θέα τη γοητευτική Ακρόπολη, στον Πεζόδρομο της Μακρυγιάννη βρίσκεται το “Λιόντι”!

Η γνήσια ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, τα αγνά υλικά, σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία και το μεράκι των σεφ και του προσωπικού του καταστήματος, εγγυώνται την δημιουργία εμπνευσμένων συνταγών που ενθουσιάζουν τις αισθήσεις.

Απολαύσετε λοιπόν τον πιο αρμονικό συνδυασμό φαγητού και κρασιού που υπάρχει στην Αθήνα!

Περιοχή: Αθήνα

Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 19-21, 117 41

Τηλ.: 210 9219994

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ιστοσελίδα: https://www.liondi.com/

Facebook page: Liondi – Traditional Greek Restaurant

Instagram page: liondi_restaurant

Στη Θάσο βρίσκεται το εξίσου πολυβραβευμένο εστιατόριο Krambousa που το 2022 διακρίθηκε και στα BestGreekFoodAwards.com!

KRAMBOUSA/Θάσος

Η Κραμπούσα είναι μια οικογενειακή ταβέρνα, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της το 1997. Η ταβέρνα έχει πάρει το όνομα της από το μικρό νησάκι “Κραμπούσα”, το οποίο μπορεί ο επισκέπτης να το δει στο τέλος του κόλπου στα δεξιά του! Πάντα στην “Κραμπούσα” οι μάγειρες προσπαθούν να χρησιμοποιούν στα πιάτα τους συστατικά υψηλής ποιότητας. Και αυτό είναι τελικά το μυστικό τους. Η ποιότητα με το άψογο μαγείρεμα.

Περιοχή: Θάσος

Διεύθυνση: Σκάλα Ποταμιάς, 640 04

Τηλ.: 25930 62190

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ιστοσελίδα: https://www.krambousa-taverna.gr/

Facebook page: Krambousa Restaurant

Instagram page: krambousa_restaurant

Το επόμενο εστιατόριο, βρίσκεται στην Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένη στην Κρυοπηγή. Πρόκειται για το “Bistro Kryopigi”.

BISTRO KRIOPIGI/Χαλκιδική

Ένα εστιατόριο με φινέτσα και αέρα πολυτέλειας που συνδυάζει κορυφαίες γευστικές επιλογές με λογικές τιμές για όλα τα βαλάντια.

Περιοχή: Xαλκιδική

Διεύθυνση: Κρυοπηγή, 630 77

Τηλ.: 23740 53332

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Facebook page: Bistro Kriopigi

Instagram page: bistrokriopigi

PLAKOSTROTO/Σύρος

Το Πλακόστρωτο είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο στο νησί της Σύρου με μαγευτική θέα στο Αιγαίο. Έκανε τα πρώτα βήματά του πριν 22 χρόνια και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί την πρώτη επιλογή για όσους θέλουν ποιοτικό φαγητό με θέα που κόβει την ανάσα. Στο Plakostroto, συνδυάζεις ποιοτικό φαγητό με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σύρου.  Βραβεύτηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από τα BestGreekFoodAwards.com ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας.

Photo: Gastronomos

Περιοχή: Σύρος

Διεύθυνση: Αη Μιχάλης 841 00

Τηλ.: 6973 980248

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Site: http://www.plakostroto.com

Facebook page: Plakostroto Syros

Instagram page: plakostroto_syros

Επιστροφή στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη, όπου βρίσκεται το Canberra.

CANBERRA/Hλιούπολη

Στο Canberra, οι επισκέπτες, μπορούν να απολαύσουν από πίτσα, burger, club sandwich  μέχρι σπιτικό μαγειρευτό φαγητό καθημερινά.

Ο χώρος έχει μια μίνιμαλ φιλοσοφία και πολυτέλεια, ενώ οι τοίχοι του είναι “ντυμένοι” με όμορφες ασπρόμαυρες εικόνες.

Το Canberra, βραβεύτηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από τα BestGreekFoodAwards.com ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας.

Περιοχή: Ηλιούπολη

Διεύθυνση: Πλ. Φλέμινγκ 2, 163 45

Τηλ.: 210 9915009

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Site: http://www.canberra.gr

Facebook page: Canberra Εστιατόριο Pizza

Και από την Αττική, στα Σέρβια Κοζάνης. Εκεί, που η κουζίνα της μαμάς Άννας κάνει θαύματα και πράματα!

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ/Κοζάνη

Η πολυβραβευμένη “Κουζίνα της μαμάς Άννας” είναι το αγαπημένο στέκι για εκατοντάδες Κοζανίτες και όχι μόνο. Βραβεύεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τα BestGreekFoodAwards.com ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα πιάτα που ετοιμάζει η σεφ του εστιατορίου, θυμίζουν κυριολεκτικά μαμά!

Περιοχή: Σέρβια Κοζάνης

Διεύθυνση: Πλατεία Δημαρχείου, 505 00

Τηλ.: 24640 22070

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Facebook page: Η κουζίνα της μαμάς Άννας

Επιστροφή στην Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην Άφυτο. Εκεί, που το εστιατόριο “Θέα Θάλασσα” γράφει τη δική του ιστορία!

THEA THALASSA/Χαλκιδική

Το εστιατόριο/ψαροταβέρνα «Θέα Θάλασσα», στο βράχο της Αφύτου, αντιπροσωπεύει πλήρως την Ελληνική παράδοση: απλές Ελληνικές συνταγές, αγνά και φρέσκα υλικά που προμηθεύονται καθημερινά από τους δικούς τους μπαξέδες και τον δικό τους τόπο, καλό παραδοσιακό φαγητό συνδυασμένο με τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, Θάλασσα, καλοκαίρι και χαλαρή διάθεση!

Μια παρέα που παραμένει μαζί για πάνω από 20 χρόνια! Αυτό που τους δένει είναι η αγάπη τους για το καλό φαγητό και φυσικά ο τόπος τους, η Άφυτος! Εξελίσσουν συνεχώς το πάθος τους μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια και ασταμάτητη αναζήτηση για νέες συνταγές, ελληνικά κρασιά και φυσικά το σωστό food pairing.

Περιοχή: Χαλκιδική

Διεύθυνση: Άφυτος, 63 077

Τηλ.: 23740 91044

Κατηγορία βράβευσης 2022: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ιστοσελίδα: https://www.theathalassa-afitos.gr/

Facebook page: Thea Thalassa

Instagram page: theathalassaafitos

Τι είναι ο θεσμός των BestGreekFoodAwards.com;

Για 5η χρονιά στην Ελλάδα, μέσα από το θεσμό των Best Greek Food Awards (BGFA) οι επισκέπτες/πελάτες των επιχειρήσεων κρίνουν και βραβεύουν τα καταστήματα που παρουσιάζουν υψηλή δημοφιλία ανά περιοχή στην κατηγορία τους.

Ο θεσμός των Best Greek Food Awards (BGFA), είναι ίσως ο πιο αντικειμενικός και αντιπροσωπευτικός για να επιλεγεί μια επιχείρηση, δεδομένου πως οι ίδιοι οι καταναλωτές επισκέπτονται, δοκιμάζουν και κατόπιν κρίνουν την ποιότητα των όσων δοκίμασαν, συνδυαστικά με την σχέση ποιότητας/τιμής, τη φιλικότητα του χώρου αλλά και το service που αντιμετώπισαν ως εμπειρία κατά την επίσκεψή τους.

Tα BGFA χρησιμοποιούν έναν ειδικά διαμορφωμένο αλγόριθμο που συλλέγει πληροφορίες από πηγές όπου καταναλωτές μπορούν να γράψουν ή να δώσουν θετική ψήφο για κάθε επιχείρηση που είναι στον χώρο της εστίασης.

Κατόπιν, έμπειροι τεχνικοί, μελετούν προσεκτικά τυχόν «σφάλματα» που πιθανόν να προκύψουν και τέλος «κρίνουν» την επιχείρηση που θα κερδίσει το βραβείο για τη χρονιά που διανύουμε.

Το διαδίκτυο ως μέσο που χρησιμοποιούν πλέον καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες, είναι μια αλάνθαστη πηγή πληροφοριών με πολλές και σημαντικές πληροφορίες για κάθε επιχείρηση που θα μας καθοδηγήσει στο σωστό σημείο για να φάμε, να πιούμε έναν καλό καφέ, να φάμε ένα ξεχωριστό παγωτό ή γλυκό, να γνωρίσουμε επιχειρήσεις που έχουν αντέξει στον χρόνο με τις παραδοσιακές τους γεύσεις ή ακόμα και να γλεντήσουμε μετά τον… γάμο μας (βλ. κατηγορία “κτήματα”).

Τα BGFA είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, διότι το τελικό αποτέλεσμα και ο νικητής για κάθε χρονιά έχει καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες μέσα από μηχανές αναζήτησης, εξειδικευμένα portal στον τομέα της εστίασης αλλά και τα social media.

Πως δημιουργήθηκαν τα BGFA

Και όλα αυτά ξεκίνησαν ένα βράδυ Παρασκευής, κάπου στο… κοντινό 2014, όταν μέλη της ομάδας του BGFA αναζητώντας ένα κατάστημα εστίασης με… “αντικειμενικά κριτήρια” και “βραβεύσεις” έπεσε -όντως- σε κατάστημα “βραβευμένο” αλλά όχι με πραγματικά και αντικειμενικά κριτήρια τελικά.

Τα μέλη της ομάδας εκείνο το βράδυ και αφού έφυγαν από το “βραβευμένο” κατάστημα, κατέληξαν να απολαμβάνουν από ένα σάντουιτς σε… καντίνα, αλλά έδωσαν υπόσχεση να αλλάξουν τον τρόπο που θα βρίσκει ο ενδιαφερόμενος ένα πραγματικά βραβευμένο κατάστημα…

Η ομάδα των Best Greek Food Awards στέλνει στους νικητές των βραβείων και για τη φετινή χρονιά τα θερμά της συγχαρητήρια.

Επισκεφθείτε το θεσμό εδώ: https://www.bestgreekfoodawards.com/