Στήνουν «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι: Βίντεο – ντοκουμέντο με τις επιθετικές ενέργειες κατά Ελλήνων

Μυρίζει μπαρούτι στο Αρχιπέλαγος σε αέρα και θάλασσα – Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση, με το Λιμενικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις να δείχνουν αξιοθαύμαστη ψυχραιμία στις προκλήσεις – Πώς ο «πόλεμος της τσιπούρας» μπορεί να δημιουργήσει σύρραξη

Ακραίες συνθήκες έντασης επιχειρούν να δημιουργήσουν στον αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου οι Τούρκοι με καθημερινές και εξαιρετικά επικίνδυνες προκλητικές ενέργειες.

Δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις στον ουρανό του Αρχιπελάγους από – πολλές φορές – οπλισμένα τουρκικά μαχητικά, είναι και επιθετικές ενέργειες στη θάλασσα, με καθημερινή εισβολή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον σκαφών του Λιμενικού και απόπειρες να βουλιάξουν τα καΐκια και τις βάρκες Ελλήνων ψαράδων.

Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Φαρμακονήσι, επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του τουρκικού καθεστώτος να δημιουργήσουν «θερμό» επεισόδιο, καθώς, μια λάθος κίνηση μπορεί να ανάψει άμεσα το φυτίλι της έντασης.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο συνέβη όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών, τα οποία ψάρευαν τσιπούρες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου. Η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, το πλήρωμα του οποίου προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, οι Τούρκοι περνούν ελάχιστα μέτρα μακριά από την πλώρη του σκάφους του ελληνικού Λιμενικού με σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης. Τι θα γινόταν λοοιπόν αν ο Έλληνας κυβερνήτης το χτυπούσε; Θα έφταιγε η Ελλάδα; Θα ανοίγαμε όλοι πυρ; Θα πηγαίναμε σε σύγκρουση και νέα Ίμια;

Δείτε ακόμα ένα βίντεο – ντοκουμέντο και διαπιστώστε ποιος είναι ο παραβάτης. Ποιος είναι αυτός που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η κατάσταση πλέον στο Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι και αν συνεχίσει η Τουρκία τις επιθετικές ενέργειες, τότε είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή το ατύχημα θα συμβεί. Τι θα ακολουθήσει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα, αν προκληθεί σε ακραίο βαθμό θα απαντήσει. Αυτό το έχει κάνει σαφές πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.