ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε ηλεκτρονικά πατίνια στην Αττική

ΕΛ.ΑΣ.: Τρία μέλη της συμμορίας βρίσκονται στα χέρια των Αρχών και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή

Συμμορία που είχε ρημάξει τα ηλεκτρικά πατίνια και εξαρτήματά τους σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε 3 μέλη της συμμορίας, ενώ εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τα τέλη Δεκέμβρη 2022, στη συστηματική διάπραξη κλοπών ηλεκτρικών πατινιών και εξαρτημάτων τους σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χτες, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 3 μέλη της συμμορίας που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τρεις μπαταρίες ηλεκτρικών πατινιών στη Βάρη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ για εξ αυτών και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης, επιβαίνοντες σε φορτηγό όχημα τύπου βαν, μετέβαιναν σε περιοχές των νοτίων προαστίων και αναζητούσαν ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία είτε αφαιρούσαν ολικά, είτε εξαρτήματα τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • φορτηγό όχημα τύπου βαν,
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • 1.197 ευρώ και
  • μικροποσότητα κοκαΐνης.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -21- περιπτώσεις κλοπών, ενώ το ύψος της ζημίας υπερβαίνει το ποσό των 17.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».