Μήνυμα ενότητας και ειρήνης έστειλε προς όλους τους ενστόλους, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης

Μήνυμα ενότητας και ειρήνης έστειλε προς όλους τους ενστόλους της χώρας, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης από τον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Αρχηγείου, με αφορμή την έλευση του νέου έτους

Ο π. Αλέξιος, που το πρωί της Κυριακής τέλεσε την πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία και αμέσως μετά την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, παρουσία του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστράτηγου κ. Γεώργιου Γιάννινα και αρκετών ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, μέσα από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το οποίο εξεδόθη με εσωτερική διαταγή και προς όλες τις αστυνομικές, υπηρεσίες σημειώνει πως, «μέσα σ’ αυτή την αγία και χαρμόσυνη περίοδο που είναι στολισμένη η φύσις όλη και εμείς εορτάζουμε αυτές τις αγίες και μεγάλες εορτές του χριστιανισμού, κάπου στη μέση της περιόδου του αγίου δωδεκαημέρου γίνεται και η αλλαγή του χρόνου, όπου εξέρχεται ο παλιός και υποδεχόμαστε τον νέο στη ζωή μας».

Όπως τονίζει μάλιστα, «κάθε νέο έτος που καλούμαστε να υποδεχθούμε την ίδια ημέρα, δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην κοινωνία την οποία ζούμε αλλά και στην ανθρωπότητα γενικότερα. Εμείς ευχόμαστε και προσευχόμαστε ανταλλάσσοντας τις καθιερωμένες ευχές να είναι καλύτερο από αυτό που φεύγει», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως αν και εξασθενημένα τα συμπτώματα, «δεν παύουν ακόμα και τώρα που σε λίγες ώρες θα ανατείλει το νέο έτος να υφίστανται σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο της νόσου που άλλαξε τη ζωή όλης της ανθρωπότητας, όσο και του πολέμου του οποίου τις σκληρές συνέπειες βιώνουμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Όμως ήδη εορτάσαμε την Γέννηση του Χριστού κατά την οποία ανέτειλε σε όλο τον κόσμο αυτή η όμορφη λέξη της ειρήνης», επισημαίνει.

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας αναλύοντας στη συνέχεια τη λέξη αυτή υπογραμμίζει πως, «με τον χαιρετισμό της ειρήνης ο Χριστός ενισχύει τους μαθητές του μετά την ανάστασή του λέγοντάς τους «ειρήνη υμίν» και τους προτρέπει να κηρύξουν το ευαγγέλιό του σε όλο τον κόσμο. Διότι η ειρήνη του Κυρίου είναι η πλήρης και ολοκληρωτική ειρήνη του νικητή του θανάτου. Είναι η χαρά, η σωματική και η ψυχική υγεία, το θάρρος και η δύναμη. Είναι αυτή που όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας των ευλογιών του Θεού».

Προσθέτει δε πως «η ειρήνη που χαρίζει ο Θεός στους ανθρώπους είναι τέλεια και υπερφυσική και ξεπερνάει κάθε νου ανθρώπου και αγγέλου. Η ειρήνη που έστειλε ο Θεός είναι άνευ όρων και ορίων και όταν πραγματικά την εγκαθιδρύσουμε στην καρδιά μας, τότε θα ελευθερωθούμε από τα πάθη και τις αμαρτίες μας».

Ο π. Αλέξιος, κλείνει ωστόσο ευχόμενος προς όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, «το νέο έτος να είναι με πιο πολύ Χριστό στις καρδιές όλων μας και να μας χαρίσει όσα μας στέρησε ο προηγούμενος».

Να σημειωθεί, ότι ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε κοντά στις μάχιμες ομάδες τις Ελληνικής Αστυνομίας που εκείνη την ώρα εκτελούσαν υπηρεσία και έκανε μαζί τους την αλλαγή του χρόνου.