Γλυκά Νερά: Στη διεύθυνση ασφαλείας Αττικής οι εμπλεκόμενοι νεαροί

Πρωινές ώρες σήμερα παρουσιάστηκαν στη διεύθυνση ασφαλείας Αττικής δύο νεαροί ημεδαποί οι οποίοι σχετίζονται με την υπόθεση των πυροβολισμών στα Γλυκά Νερά στις 26/12/2022.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες παρέδωσαν και το όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο περιστατικό στις 26 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν ένα «9άρι» πιστόλι.

Αμφότεροι καταθέτουν στο τμήμα Εκβιαστών για την υπόθεση. Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι δύο 32χρονοι παρουσιάστηκαν γιατί αντιλήφθηκαν ότι το Εκβιαστών ήταν στα ίχνη τους και η σύλληψή τους θεωρούταν ζήτημα χρόνου.

Οι ίδιοι, πάντως, ισχυρίζονται ότι δεν είχαν στόχο το βενζινάδικο και ότι πυροβόλησαν στον αέρα για πλάκα. Ο ένας από τους δύο, ωστόσο, έχει βαρύ ποινικό παρελθόν για σύσταση συμμορίας, ληστείες και κλοπές.

Να υπενθυμίσομε πως οι δύο άνδρες φέρεται να επέβαιναν στο Smart που πυροβόλησε σε βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά και στη συνέχεια ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και διέφυγε προς Παιανία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Να θυμίσουμε πως οι άγνωστοι δράστες «γάζωσαν» το βενζινάδικο που βρίσκεται στη λεωφόρο Λαυρίου 77. Το βενζινάδικο ανήκει στην οικογένεια του Γιώργου Μήτσου που είχε εκτελεστεί τον περασμένο Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται πως λίγους μήνες πριν, ο 38χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων εκτελέστηκε με 15 σφαίρες, όταν έφθασε στην επιχείρησή του και αφού βγήκε από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του. Οι δολοφόνοι τότε χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ.

Ο πατέρας του 38χρονου είχε καταγγείλει ότι κυκλώματα προστασίας σκότωσαν τον γιο του, επειδή δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την στιγμή που ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο, τύπου Smart, κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Την ώρα που περνά μπροστά από το βενζινάδικο, μειώνει ταχύτητα και ο συνοδηγός βγάζει το χέρι του από το παράθυρο. Πυροβολεί τουλάχιστον δύο φορές στον αέρα, και αμέσως το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζεται από το σημείο, με κατεύθυνση προς την Παιανία.

Τι εξετάζει η αστυνομία

Τη συνέχεια ενός σπιράλ συμβολαίων θανάτου, βλέπουν οι αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Γλυκά Νερά έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Ο κύκλος αίματος άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο όταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Μήτσου εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αγνώστους στο βενζινάδικο που διατηρούσε στον Γέρακα. Και ενώ η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει «ανοικτή» καθώς δεν έχουν εντοπιστεί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί χθες, έξι μήνες μετά την μαφιόζικη επίθεση, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε βενζινάδικο που ανήκει στην οικογένεια του θύματος.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στις αρχές για έναν ενδεχόμενο νέο κύκλο αίματος.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ένα Smart πέρασε μπροστά από το βενζινάδικο. Ο οδηγός μείωσε ταχύτητα με τον συνοδηγό να βγάζει το χέρι του από το παράθυρο και να πυροβολεί δυο φορές στον αέρα. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Τη στιγμή εκείνη στο πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ένας υπάλληλος ο οποίος δεν τραυματίστηκε και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Λίγο αργότερα στη περιοχή έφτασαν αστυνομικοί που εντόπισαν δυο κάλυκες ενώ εξετάζουν προσεκτικά τόσο τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής όσο και την μαρτυρία του υπαλλήλου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως επρόκειτο για «μήνυμα εκφοβισμού» και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων «χτυπημάτων».

Η ομοιότητα με τη δολοφονία σε βενζινάδικο στο Γέρακα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το πρατήριο είναι της ίδιας οικογένειας του 38χρονου που το περασμένο καλοκαίρι είχε δολοφονηθεί σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας τους, στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα, τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως τότε, ο πατέρας του θύματος είχε καταγγείλει κυκλώματα προστασίας που σκότωσαν το γιο του επειδή δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους. Το 2014 το όνομα του 38χρονου περιλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το τμήμα δίωξης εκβιαστών για συμμορία εκβιαστών, ενώ το 2018 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στο Γέρακα.

Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια εξετάζεται αν τα δύο περαστικά συνδέονται μεταξύ τους.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.