Το «θαύμα των Χριστουγέννων»: ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ μετέφεραν έγκυο στο νοσοκομείο σε ελάχιστα λεπτά

Σωτήρια επέμβαση των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικών της Άμεσης Δράσης

Ένα από τα «θαύματα των Χριστουγέννων» έκανε το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι μικρά θαύματα γίνονται καθημερινά και μπροστά στα μάτια μας.

Οι άνδρες λοιπόν της Ελληνικής Αστυνομίας έστησαν μια μεγάλη επιχείρηση… ζωής, προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα και με ασφάλεια μια έγκυος που κινδύνευε, σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες (25.12.2020) το βράδυ των Χριστουγέννων στους δρόμους της Αθήνας, με την έγκυο να πρέπει να πάει άμεσα σε νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε επιπλοκές.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που είχε ειδοποιηθεί για να την παραλάβει, ενημέρωσε την ΕΛΑΣ, ότι η γυναίκα πρέπει να μεταφερθεί πολύ γρήγορα από το Μοναστηράκι σε ιδιωτικό μαιευτήριο στο Μαρούσι. Ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης που έδινε το GPS ήταν 20 λεπτά.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου κάλεσε άνδρες της ΔΙΑΣ για να βοηθήσουν. Μαζί πήγαν και περιπολικά της ΕΛΑΣ. Περιπολικά και μηχανές της ΕΛΑΣ μπήκαν μπροστά από το ασθενοφόρο και άνοιγαν τον δρόμο του, προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα από το Μοναστηράκι σε μαιευτήριο του Αμαρουσίου.

Τα οχήματα και οι μηχανές της αστυνομίας μπήκαν μπροστά από το ασθενοφόρο και άνοιγαν τον δρόμο και τελικά η έγκυος έφτασε σε 8 λεπτά στο μαιευτήριο του Αμαρουσίου.