Κορδελιό: Επίθεση Ρομά σε κατάστημα εστίασης – Τέσσερις τραυματίες

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Θεσσαλονίκη μετά την είδηση για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ, ύστερα από καταδίωξη

Συγκεκριμένα εχθές το βράδυ (7/12) στη συμπρωτεύουσα μια ομάδα Ρομά εισέβαλε, σε κατάστημα εστίασης στο Κορδελιό και μετά από λογομαχία επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη και τρεις υπαλλήλους, τραυματίζοντάς τους ελαφρά.

Το χρονικό της υπόθεσης με τους Ρομά, στη συμπρωτεύουσα

Σύμφωνα με πληροφορίες, του MEGA, Ρομά τηλεφώνησαν σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή του Κορδελιού για να κλείσουν τραπέζι.

Όταν τους είπαν ότι δεν είχαν, απείλησαν το προσωπικό λέγοντας ότι θα τους επιτεθούν, όπως και έγινε λίγη ώρα αργότερα. Οι εν λόγω Ρομά έσπασαν το μαγαζί και να ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη και τρεις υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο κατάστημα εστίασης στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, εισέβαλε ομάδα δεκαπέντε ατόμων.

Στο σημείο μετά την συμπλοκή, παρουσία κόσμου, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, καθώς οι τραυματισμοί δεν ήταν σοβαροί. Μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο οι Ρομά είχαν εξαφανιστεί δίχως να γίνει κάποια σύλληψη.

Το χρονικό της επίθεσης

Όπως αναφέρει το GRTimes, επικαλούμενο μαρτυρίες υπαλλήλων, όλα ξεκίνησαν «όταν Ρομά τηλεφώνησαν στο μαγαζί και ζήτησαν τραπέζι. Όταν τους είπαμε ότι δεν έχει, μας απείλησαν ότι θα έρθουν και θα μας δείρουν», περιγράφει υπάλληλος του καταστήματος.

Λίγο αργότερα, στο μαγαζί εστίασης έφτασαν δύο νεαροί, οι οποίοι ζήτησαν «να βγει ο υπάλληλος έξω, προκειμένου να καυγαδίσουν μαζί του. Έγινε μια φασαρία νωρίτερα. Τους είπαμε ότι έχει τραπέζι έξω, αλλά δεν ήθελαν να καθίσουν» λέει ο υπάλληλος.

Τα δύο άτομα αποχώρησαν όμως λίγο αργότερα επέστρεψαν συνοδευόμενοι από άλλα 15 άτομα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, τα οποία εισέβαλλαν στο μαγαζί προκαλώντας ζημιές, ενώ επιτέθηκαν εναντίον της διεύθυνσης και των υπαλλήλων προκαλώντας τραυματισμούς σε τέσσερις. Στον ιδιοκτήτη και σε τρεις εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι στο κατάστημα την ώρα της επίθεσης, υπήρχε και άλλος κόσμος. «Είκοσι χρόνια δουλεύω εδώ, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Ήρθαν με αυτοκίνητα που δεν είχαν πινακίδες, μέχρι να φτάσει η αστυνομία είχαν αποχωρήσει» προσθέτει ο υπάλληλος του καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε στους τραυματίες τις πρώτες βοήθειες.