Πυροσβεστική: Έρχονται 3600 προσλήψεις μόνιμων

Πυροσβεστική: Το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από λίγο καιρό ενέκρινε την αύξηση των οργανικών θέσεων της Πυροσβεστικής κατά 3.600 ενώ η πλήρωση των θέσεων δε θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση προκήρυξης για θέσεις εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν 3.600 προσλήψεις πυροσβεστών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από λίγο καιρό ενέκρινε την αύξηση των οργανικών θέσεων της Πυροσβεστικής κατά 3.600 ενώ η πλήρωση των θέσεων δε θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές.

Μάλιστα οι προκηρύξεις δε θα βγουν μέσω ΑΣΕΠ αλλά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πρώτη προκήρυξη θα εκδοθεί πολύ σύντομα, προκειμένου οι πρώτες προσλήψεις να πραγματοποιηθούν πριν την αντιπυρική περίοδο 2023.

Τα κριτήρια για την πρόσληψη είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνουν την ηλικία, ενώ οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης θα λαμβάνουν μέρος σε μία σειρά εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία:

  1. Αθλητικές δοκιμασίες
  2. Υγειονομικές εξετάσεις
  3. Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)

Να σημειωθεί πως οι περισσότερες θέσεις θα απευθύνονται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τον Μάκη Βορίδη να έχει δηλώσει σχετικά: «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

Από τις 17.942 νέες μόνιμες προσλήψεις που έχουν εγκριθεί για το 2023, οι 4.881 αφορούν προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.