Ένωση Αθηνών: “Όταν πρόκειται για τραυματισμούς αστυνομικών για κάποιους είναι απλά μια Τρίτη”

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες που συμμετείχαν χθες Τρίτη 22/11/2022 στην επιχείρηση στα “προσφυγικά” για τη σύλληψη φερόμενου ως δράστη για τον εμπρησμό της real news, καθώς και εναντίον ατόμων που εκδήλωσαν επιθέσεις από τις ταράτσες των εν λόγω κτηρίων.

  Παράλληλα όμως εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία οι «γνωστοί χαϊδεμένοι» μπαχαλάκηδες εκδήλωσαν δολοφονικές επιθέσεις με κάθε είδους αντικείμενα προς τους συναδέλφους μας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εφτά αστυνομικών των ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ!!!

  Ερωτούμε τα Κόμματα του δημοκρατικού τόξου εάν αποδέχονται να είναι υπό κατάληψη και να λειτουργούν ως ορμητήριο των μπαχαλάκηδων κτήρια ιστορικά, λίγα μόνο μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και να μην ασχολείται κανείς εδώ και πολλά χρόνια.

  Για ποιο λόγο όταν ένας αστυνομικός πράττει μία λάθος ενέργεια, ευθύς γίνεται πρώτο θέμα στα Μ.Μ.Ε. και αντικείμενο σχολιασμού ακόμα και στη Βουλή, κατηγορώντας συλλήβδην ολόκληρο τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ.; Αφού λοιπόν -και σωστά- ο αστυνομικός θεωρείται τόσο σημαντικός κρατικός λειτουργός ύστερα από τα χθεσινά γεγονότα για ποιο λόγο δεν αποτελεί πρώτο θέμα στην ατζέντα όλων;; Μήπως διότι κάποιοι τον θεωρούν ως αναλώσιμο και ως τον εύκολο στόχο;

  Απορούμε για ποιο λόγο ήδη δεν έχουν καταδικαστεί αυτές οι επιθέσεις από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ορισμένοι μάλλον δεν είδαν αυτά που είδε όλο το πανελλήνιο, αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε από τα χθεσινά έκτροπα ήταν πως να κάνουν μάθημα στους συναδέλφους μας για τον τρόπο που θα βάζουν χειροπέδες στους συλληφθέντες.

  Κλείνοντας, ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες αστυνομικούς και απαιτούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από την Πολιτεία να δει κατάματα την αλήθεια και να αναγνωρίσει εμπράκτως την θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος