ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι αληθινό email από την εφορία

Αν το λάβετε, διαγράψτε το κατευθείαν

Ένα email που ισχυρίζεται ότι είναι από την εφορία και πως πρόκειται να πάρετε επιστροφή φόρου έχει κάνει την εμφάνισή του σε χιλιάδες παραλήπτες τα τελευταία 24ωρα.

Το email, είναι ψευδεπίγραφο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., τονίζουν μέσω του Policenews.gr πως τα συγκεκριμένα email θα πρέπει να διαγραφούν αμέσως, χωρίς να πατήσει ο παραλήπτης στο link τους.

Δείτε το email:

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για τα ψεύτικα email

Παρακαλούμε, όπως οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί με κάθε email που φαίνεται ή είναι ύποπτο και έχει σκοπό να αποσπάσουν κωδικούς από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για άμεση ενημέρωση που αφορά θέματα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/cyberkid.gov.gr/ και
https://www.facebook.com/CyberAlertGR/
Twitter: @cyberalertGR και
Instagram: @cyberalert.gr.

Για φορητές συσκευές (smartphone, tablets) κατεβάστε την εφαρμογή CYBERKID και την εφαρμογή FEELSAFE δωρεάν.

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους:

– Τηλέφωνο : 11188
– Fax: 213-1527471
– Email: [email protected]
– μέσω του portal στη διεύθυνση: https://goo.gl/vOHdVb
– Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα

Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος:

– Τηλέφωνο: 11188
– Fax: 213-1527666
– Email: [email protected]
– Ταχυδρομική διεύθυνση: Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 54 121, Θεσσαλονίκη