Σε μια απόφαση που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα τους δύο κατηγορούμενους για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης κρίθηκαν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Αναστάτωση στη Δικαστική Αίθουσα

Από νωρίς το πρωί, η διαδικασία συνοδεύτηκε από εντάσεις. Η απόφαση αναμενόταν να εκφωνηθεί στις 09:00, αλλά η γραμματέας του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια ώρα επιπλέον για να ληφθεί η τελική απόφαση. Αυτή η καθυστέρηση προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ των παρευρισκομένων, ενώ στη συνέχεια προέκυψε πρόβλημα χωρητικότητας της αίθουσας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από όσους βρίσκονταν όρθιοι να αποχωρήσουν, οδηγώντας σε αναζήτηση καρεκλών από άλλες αίθουσες για να μπορέσουν να παραμείνουν και να ακούσουν την ετυμηγορία.

Η Ομόφωνη Καταδίκη

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη: οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη που προκάλεσαν στον Ζακ Κωστόπουλο. Υπό το βλέμμα της οικογένειας του θύματος, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Συζήτηση για τα Ελαφρυντικά

Αυτή την ώρα, το δικαστήριο συζητά τα αιτήματα για ελαφρυντικά. Η απόφαση για τα ελαφρυντικά μπορεί να επηρεάσει την τελική ποινή που θα επιβληθεί στους καταδικασθέντες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στην απονομή δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και αναμένεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοιες υποθέσεις στο μέλλον. Η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου έχει κινητοποιήσει την κοινωνία και έχει αναδείξει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη. Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί ένα βήμα προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης για το θύμα και την οικογένειά του.