Αυτός είναι το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Βάσει των επίσημων στοιχείων συνομίλησε με την ανήλικη (στις 19 Ιουλίου 2022) επί 12 λεπτά «προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής» και έστειλε το τηλέφωνο της 12χρονης σε ακόμη τρεις χρήστες 

Ο 54χρονος Αντώνης Αντωνιόζας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτοχος διαδικτυακής διεύθυνσης, που εμπλέκεται στην αρρωστημένη ιστορία του Κολωνού. Βάσει των επίσημων στοιχείων συνομίλησε με την ανήλικη (στις 19 Ιουλίου 2022) επί 12 λεπτά «προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής» και έστειλε το τηλέφωνο της 12χρονης σε ακόμη τρεις χρήστες.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη ότι στις 20 Οκτωβρίου 2022 ο 54χρονος ενεργός πολίτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και υποψήφιο μέλος για την Κεντρική Επιτροπή, Αντώνης Αντωνιόζας, αναδημοσίευσε στο προσωπικό προφίλ του στο Twitter άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί!

Ο Αντώνης Αντωνιόζας

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντώνης Αντωνιόζας είχε θέσει και υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου αλλά δεν εξελέγη στο ανώτατο κομματικό όργανο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

»Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.

“Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία”.

Οι 370 συνοµιλίες, οι φωτογραφίες και τα 51 προφίλ

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ο Μίχος και η παρέα του εμπορεύονταν το άγουρο σώμα της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό στη διαδικτυακή εφαρμογή προκύπτουν από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση μας.

Από την έρευνα των Αρχών αποκαλύπτεται ότι στην ψηφιακή πλατφόρμα Blindchat υπάρχουν 370 συνομιλίες μεταξύ χρηστών και της 12χρονης, μέσω 51 διαφορετικών προφίλ που το θύμα είχε στην εφαρμογή.

Τρία από αυτά μάλιστα διέθεταν ως φωτογραφία προφίλ το πρόσωπο του 12χρονου κοριτσιού, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι παιδοβιαστές να είναι σε θέση να αντιληφθούν την ηλικία του. Επίσης προκύπτει ότι ο Μίχος είχε στείλει φωτογραφίες της 12χρονης σε 76 χρήστες, ενώ 10 χρήστες είχαν στείλει δική τους φωτογραφία στην ανήλικη.

Ο χειριστής των προφίλ της ανήλικης δήλωνε στους «πελάτες» ότι το 12χρονο θύμα ήταν 16-17 ετών, ενώ επεσήμανε ότι η ταρίφα για σεξουαλική συνεύρεση ανερχόταν από 50 μέχρι και 230 ευρώ. Η πρώτη είσοδος πραγματοποιήθηκε στις 25.5.2022, οπότε και δημιουργήθηκε ένα δοκιμαστικό προφίλ της 12χρονης, ενώ ο πρώτος κανονικός λογαριασμός με φωτογραφία της παθούσας άνοιξε στις 11 Ιουνίου 2022 και λειτούργησε μέχρι και τις 14 Ιουνίου.

Το επόμενο διάστημα μέχρι και τις 29 Ιουλίου χρησιμοποιήθηκαν άλλα (δοκιμαστικά και όχι μόνο) προφίλ, με τις συνομιλίες να διακόπτονται προσωρινά για μία εβδομάδα και να ξεκινούν και πάλι στις 7 Αυγούστου μέχρι και τις 9 Αυγούστου. Η τελευταία ημέρα χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω του προφίλ της 12χρονης ήταν η 22α Αυγούστου.

Μίλησε μαζί της και την… πάσαρε σε άλλους 3

Τα στοιχεία τα οποία περιέχονται στη δικογραφία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σχετικά με όλα όσα φέρεται να έπραξε ο συγκεκριμένος άνδρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση ανάλυσης και συσχέτισης στοιχείων από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ο «πολιτικός άνδρας» το βράδυ της 19ης Ιουλίου 2022 εισήλθε στην πλατφόρμα και συνομίλησε με το προφίλ της 12χρονης για 12 ολόκληρα λεπτά και συγκεκριμένα από τις 20.01 μέχρι και τις 20.13.

Αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με τα έγγραφα τα οποία απεστάλησαν στην ανακρίτρια, ήταν η ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη έναντι αμοιβής. Το χειρότερο όμως είναι ότι -σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία- αφού έλαβε το προσωπικό τηλέφωνο του μικρού κοριτσιού, στη συνέχεια το έστειλε και σε ακόμη τρεις χρήστες της εφαρμογής!

Ο ίδιος καλούμενος να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα, αρνείται ότι συνομίλησε με τη 12χρονη προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά και ότι έστειλε το τηλέφωνό της σε ακόμη τρεις ενηλίκους, επίδοξους παιδοβιαστές. Ισχυρίσθηκε, δε, ότι χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να μιλήσει με μια φίλη του.

Από την απάντηση πάντως της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Wind, στην Ασφάλεια προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος πολιτευτής «απασχολούνταν» στο Blindchat από τις 17 μέχρι και τις 24 Ιουλίου.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, καθώς, όπως είπε, ενημερώθηκε από δημοσιογράφο ότι είναι στη λίστα των 212, με την έρευνα για την περίπτωσή του να είναι σε εξέλιξη καθώς αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι η ακριβής εμπλοκή
του στην υπόθεση, το περιεχόμενο των διαλόγων και κυρίως το εάν συναντήθηκε ή όχι με τη 12χρονη.

Σε ηθικό επίπεδο πάντως ένας πολιτικός άνδρας με ιδιαίτερες ευαισθησίες, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ανεπίτρεπτο να συνομιλεί με ανήλικα κορίτσια σε τέτοιου είδους εφαρμογές με σκοπό το πληρωμένο σεξ, ενώ μόνο ως τρολάρισμα μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στις 20 Οκτωβρίου αναπαρήγαγε ότι «Το κορίτσι του Κολωνού είναι το δικό μας παιδί».

Σημειώνεται ότι στο βιογραφικό του, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο εν λόγω πολιτικός δηλώνει μηχανικός αυτοματισμών και κατά διαλείμματα σκακιστής. Πλέον είναι χρέος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποπέμψει με τάχιστες διαδικασίες το συγκεκριμένο στέλεχος, καθώς οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.