Βόμβα στον Βύρωνα: Οι πρώτες δηλώσεις του αντεισαγγελέα Ντογιάκου

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, τα ξημερώματα της Τρίτης (13/11).

Είχε προηγηθεί, στις 4 τα ξημερώματα, προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα, με τον άγνωστο να αναφέρει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα εκραγεί 20 λεπτά αργότερα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε κατσαρόλα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, o εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Οι Αρχές εκτιμούν πως υπήρξε λάθος στη συνδεσμολογία του μηχανισμού, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί η έκρηξη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι και θα αποφασίσουν εάν θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στο σημείο ή αν ο μηχανισμός θα απενεργοποιηθεί και θα μεταφερθεί στη συνέχεια στα εγκληματολογικά γραφεία.

Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ντογιάκου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Καλημέρα Ελλάδα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος δήλωσε:

«Ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου.

Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

vyronas ekriktikos mixanismos3

Διαβάστε επίσης:

Συμβουλές από την Αστυνομία για ασφαλή χρήση των ΑΤΜ

Προκλητικός ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου για Κατσίφα: Μπράβο στις αλβανικές ειδικές δυνάμεις



ΠΗΓΗ